walvissen en meer
Blijf op de hoogte en volg Divi
12 November 2012 | Spanje, Cambre
Hola amigos! Vivimos en Holanda. We leren al goed Spaans hier aan boord! Tijdens 1 van de lessen, hebben we al walvisvrij gekregen… Nog steeds komen er om de paar uur walvissen of dolfijnen langs, zo vet! Gister moesten we helpen met het zetten van de vlieger, waarvoor Annemijn het kluivernet in moest. Terwijl ze daar hing, kwamen er opeens dolfijnen op bezoek onder het net! Dat is pas goeie timing… Sinds gister zijn we begonnen met het bakken van ons eigen brood; we kunnen natuurlijk niet voor 3 weken brood meenemen! Het was erg geslaagd! Nog wel een tip om niet het gist te vergeten, anders zijn de broodjes een stuk kleiner, weten we nu uit ervaring… Sinds gister zijn we op de gevreesde Golf van Biskaje. Het is zo heftig: felle zon in ons gezicht, klapperende zeilen door gebrek aan wind en exotische dolfijnen en walvissen die ons schip bedreigen… Wat heel mooi was, was dat de lucht in twee delen was gedeeld en dat we de donkere, bedreigende lucht achter ons lieten en naar de lichtblauwe lucht zonder wolkjes toe voeren. We kunnen dus heerlijk op het dek chillen als we geen wacht hebben. We komen allemaal steeds meer in het ritme van onze wachten en hoeven niet meer hele dagen te slapen. Daarom gaan we ook beginnen met school te doen tijdens de reis naar Tenerife. Nog steeds maar 2 uur per dag Het enige waar we nog in zijn gekomen, is het ritme voor de watermaker: we verbruiken ongeveer het dubbele aan water dan de watermaker aankan… Hopelijk komen we daar ook sneller in, zodat we nog wel water hebben als we bij Tenerife aankomen! We houden jullie op de hoogte, wij varen lekker door!